vrijdag 19 februari 2010

Shish Tawouk en Tabooleh by Serge Chovau



Zoals velen van jullie al weten is Serge iemand die met passie kookt en de keuken van allerlei landen probeert: indisch, thais, turks, egyptisch, libanees, japans, argentijns en noem maar op. Vandaag ging de inspiratie de turkse en libanese kant op.

En wat hebben we geleerd vandaag...? ;-)

1) Shish Tawouk: gerecht stamt af van Turkije maar staat op menukaart van Egypte.
Dit is een pittig gekruide kip, gegrild in een marinade van yoghurtsaus met limoen, knoflook, tomaat, paprika...

2)Tabooleh: een libanees gerecht, onze favoriete keuken.
Dit is een frisse salade die als mezze opgediend wordt. Deze bestaat uit "burgle" (een variant op rijst, iets harder), peterselie, munt, komkommer, tomaat, limoen en ajuintjes. De groentjes zijn superfijn gesneden en de burgle neemt de smaak op van deze groentjes gecombineerd met de limoen.

Dat mijn ventje de allerliefste jongen van de wereld is, die ik voor eeuwig in mijn hart koester. We genieten van alle nieuwe dingen die we ontdekken door het geluk dat we vaak vinden in kleine dingen. We kijken de wereld aan vol nieuwsgierigheid en genieten we van elke dag. Jij maakt me oneindig gelukkig xxx

1 opmerking: