Hallo! Juist terug van een prachtige - en gastronomische - trip naar Beirut.
Bij onze verhuis naar Egypte stond een bezoekje aan deze prachtige stad al een tijdje op ons verlanglijstje.
Vooral de échte Libanese keuken wilden we wel eens uitproberen :-) en die heeft ons geenszins ontgoocheld.
Het begon al ´s morgens met ontbijt op een zonnig terrasje (sorry... ;-)) bij een Franse bakkerij. Locale hummos, baba ganousj, vers gebakken broodjes... en dé ontdekking: Ouzi - een met lamsvlees, rijst en pijnboompitten gevuld broodje. Mjaaaaaaaaaaaaam! :-)
En ja, het was veilig. Men is alles aan het heropbouwen aan een strak tempo om weer de positie in te nemen van voor de burgeroorlog... die van Parijs van het Midden-Oosten. Aan de fotootjes te zien zijn ze op de goeie weg:
amai dat is er schoon en precies wel een sjieke stad dat had ik niet verwacht
BeantwoordenVerwijderenJa, is helemaal aan het heropbouwen ;-)
BeantwoordenVerwijderen