donderdag 3 maart 2011

libanees pitta brood




Voor 4 personen


Afbeelding 1
Voeg in een kom 3 kopen witte, niet zelfrijsende bloem en 1,5 tsp zout, 1 tsp suiker en mix goed. Maak een put in de bloem.

Ondertussen maken we de gist
neem 7 gram gist,1 tsp suiker en een halve kop warm water, roer even en laat 10 tot 15 minuten staan. De gist zal door de suiker geactiveerd worden en beginnen schuimen.

Afbeelding 2
Na 15 min. giet je de gist in de put van de bloem en begin zorgvuldig te mengen. Giet gelijkmatig 1 kop warm water bij het deegmengsel tot de deeg een mooi geheel wordt en alle ingredënten mooi verwerkt zijn met het gistmengsel

Afbeelding 3
Neem een nieuwe kom en doe op de bodem een goede scheut olie, doe de deegmengeling op de olie en draai om zodanig dat aan alle kanten van de deeg olie is. Zo zal de deeg niet vastklitten aan de kom en één mooi geheel blijven. Doe over de kom een doorschijnende folie en dek dan nog eens af met een handdoek. Zet op een warme plaats en laat voor 3 uur rijzen.

Na de 3 uur...

Afbeelding 4
Strooi bloem op je werkvlak en kneed de deeg nogmaals voor 10 minuten. Zorg ervoor dat er ook bloem op je handen is en dat de deeg niet blijft plakken aan het werkvlak of je handen. Neem af en toe wat bloem bij of strooi wat bij op het werkvlak. Na het kneden, maak je allemaal kleine deegbolletjes en laat de deeg nog voor 10 minuten rusten met handdoek erover.

Afbeelding 5
Na 10 minuten duw je de bolletjes plat en strooi wat deeg aan weerskanten en rol over ieder pittabroodje nog eens met een deegroller. De broodjes moeten heel dun uitgerold worden (als je deegrol hebt). Zoniet, laat je ze wat dikker maar zet ze dan iets langer in de oven nadien.

Bestrooi je bakplaat met bloem en leg de broodjes erop. Steek ze in een voorverwarmde over van 230 graden en laat ze 3 tot 4 minuutjes bakken aan elke kant. Ze mogen nog wit zien, dat maakt de broodjes zo mals. Maar let wel op dat de deeg gaar is, dus prik er even in.

Afbeelding 6
Je kan deze broodjes, na afkoeling in een plastieken zak steken en dan bewaren ze heel goed in de vriezer. Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten