
Dit is een heerlijk receptje, dus neem je pannen en potten klaar en betover je geliefde met deze heerlijke hazelnotenbiscuits...
Voor 2 personen
Benodigdheden:
3 eieren
160 gram donkerbruine basterdsuiker
130 gram zelfrijzend bakmeel
amandelessence
90 gram bloem
130 gram hazelnoten of amandelen
1 el geraspte sinaasappelschil
1/4 tl gemalen kardemom
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een plaat met bakpapier
Klop met de mixer de eieren en suiker tot een romig mengsel
Stap 2:
Zeef het bakmeel en de bloem boven een kom en voeg de hazelnoten of amandelen toe
Stap 3:
Voeg de geraspte sinaasappelschil, de kardemon en een paar druppeltjes amandelessence toe
Stap 4:
Meng alles tot een zacht deeg
Stap 5:
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en maak een broodvorm van 5 X 20 cm.
Stap 6:
Bak deze deeg 35 minuten tot hij lichtbruin is en laat afkoelen
Stap 7:
Snij er diagonaal plakken af van 1 cm.
Leg de koekjes in een enkele laag op een bakplaat en bak ze nog eens voor 20 minuten (draai ze halverwege de baktijd om).
Stap 8:
Laat de koekjes afkoelen en klaar ! Deze kunnen in een gesloten doos 2 weken bewaard worden. Smakelijk

Geen opmerkingen:
Een reactie posten