
Sayet is een Libanees gerecht op basis van "burglar" dit is een soort tarwe. Het is heerlijk om bij groentjes en vlees of vis op te dienen.
Voor 2 personen
Afbeelding 1
Versnipper 1 kop ajuintjes
Afbeelding 2
Zet 2 kopjes fijgesneden tomaatjes klaar, een beetje olijfolie en 1 kop bulgar = tarwe.
Afbeelding 3
Stoof de ajuintjes lichtjes gaar.
Afbeelding 4
Voeg de 2 kopjes tomaten toe en laat op een zacht vuurtje pruttelen voor een 5 - 10 tal minuutjes.
Afbeelding 5
Voeg de kop burglar toe en voeg 1 kopje water toe, roer goed en laat verder pruttelen tot de tarwe iets zachter is (let op niet te zacht, mag net iets harder dan gekookte rijst) en tot de tarwe de sappen van de tomaten en ajuinen heeft opgenomen
Afbeelding 6
Klaar !!!

Geen opmerkingen:
Een reactie posten