zaterdag 27 maart 2010

Koken met Nathalieke

Vandaag maken we "Baba Ganoush", een eggplant dip uit de Libanese (en de Egyptische) keuken.

Wat hebben we nodig:
1 aubergine
2 teentjes look
1 limoen
verse koriander (halve bussel)
1 potje volle yoghurt
komijn
tahini - saus op basis van sesamzaadjes (verkopen ze ook in den delhaize)

Heel gemakkelijk: alles bij elkaar smijten - behalve de aubergine.



Voor de aubergine te breiden: eerst gaten in prikken en dan direct op het gasvuur leggen. Wachten tot er aan de bovenkant belletjes uit komen. Vooral ni vergeten gaatjes in te prikken, of de aubergine zorgt voor vuurwerk :-)
Als de aubergine halfstok hangt, afspoelen onder water en de pel er af doen.



Uiteindelijk alles bij elkaar doen... en klaar!



En wat hebben we geleerd vandaag? :-)

1 opmerking:

  1. Hallo,

    Ne gelukkige verjaardag voor S
    Veel groetjes van thuis
    Kaartje is waarschijnlijk nog onderweg!
    Al meer dan een week geleden verstuurd.

    Groetjes van thuis.
    Mama en Papa H

    BeantwoordenVerwijderen