woensdag 24 maart 2010

Egyptisch koken...

Gisteren naar een cursus Egyptisch koken gegaan. Een heerlijke dipsaus "baba ganoush" gemaakt van geroosterde aubergine en "lentil soup", een soep van linzen en vele groentjes en kruiden, "Swarma", een gerecht op basis van kip, paprika, yoghurt, tomaten en veel kruiden, "Balladi Salad",een frisse egyptische salade, "Egyptische rijst" en een gerecht met aardappelen en kip "potatis" genaamd...
Ragaa, die deze 6 gerechten in 2 uur tevoorschijn toverde is werkelijk een meesteres in de keuken. Met haar 25 jaar kookervaring toonde ze ons enkele geheimen van de egyptische keuken. Kruiden zoals kurkuma, komijn en koriander worden in veel van deze gerechten gebruikt en natuurlijk moesten we het resultaat nadien proeven...een groot succes...
Heb me meteen ingeschreven voor een cursus eind april..."sweets of the middle-east"...Daar kan toch niemand aan weerstaan?

1 opmerking: