donderdag 3 maart 2011

Ma'amoul koekjes



Deze heerlijke koekjes worden vaak gegeten op religieuze gelegenheden in het Midden-Oosten. Ze kunnen gevuld worden met noten, dadels of met beiden. Bij dit recept zijn ze gemaakt met een walnotenvulling.

Voor een groot bord koekjes:

Afbeelding 1
Doe in een grote kom 2 koppen "all purpose" witte bloem en 1 kop semolina bloem (deze bloem is ruwer) en zorgt voor de lekkere zanderige smaak van de koekjes, 1 tsp bakpoeder en mix goed.

Afbeelding 2
Voeg daarna de boter toe (2 stukken boter van een 2,5 cm dik), voeg 1/4 van een kopje melk toe en een tsp oranje bloessem water. Kneed de deeg goed.

We gaan even over naar afbeelding 5 voor de vulling
Ondertussen blend je de walnoten (1 kopje walnoten gemixt)en voeg 1/4 van een kop suiker toe, 1/4 van tsp kaneel en 1 tsp oranje bloessem water. Je kan hierbij nog geblendde dadels voegen, dan heb je een dadel-notenmengeling in je koekje.

Afbeelding 3 en 4
Maak van de deeg kleine bolletjes (kleiner dan golfballetjes) en duw in het bolletje een putje. Daarin schep je de notenvulling. Doe het bolletje weer dicht met een beetje olie. Duw de bolletjes wat aan zodat ze de vorm krijgen van een halve walnoot. Aan de bovenkant mogen ze een beetje bollen en aan de onderkant zijn ze plat). Zet de koekjes op een ovenschaal, strooi er wat bloem op uit, dan kleven koekjes niet aan de schaal. Laat deze in een voorverwarmde oven van 230 graden een 20 minuutjes bakken, de koekjes mogen zeker niet heel bruin zien maar eerder wit -lichtjes bruin anders is de zachte structuur weg van de "typisch arabische gebakjes".

Afbeelding 6
Als de koekjes helemaal afgekoeld zijn, strooi je met een zeefje er poedersuiker overheen....

Smakelijk !!!

2 opmerkingen: