maandag 20 juni 2011

kruidige kip



Vanavond maken we shish tawook. Deze keer geen boek erbij maar gewoon een beetje inventief. We mengen volgende kruiden: koriander, chili, paprikapoeder, currypoeder, zout en dan nog een extra lepel "mixed spices" (mengeling van kruidnagel,gember, koriander, cayenne peper, komijn) (de mixed spices kruiden kan je in de winkel in 1 potje kopen). Dan het sap van 2 limoentjes toevoegen en 3 tomaatjes fijngesneden toevoegen en alles goed stampen met vijzel tot je een soort kruidenpesto krijgt. Ondertussen nemen we de kippenblokjes en doen we er een paar scheppen yoghurt op en voegen dan ons pestomengsel toe en roeren goed zodat de yoghurt de smaken van de pesto kan opnemen en zodat de kip in deze kan marineren gedurende de ganse dag. Voeg boven op het mengsel nog 2 kardamon peulen toe. Na de marinadetijd gewoon het mengsel met de kip en yoghurtmarinade in de pan kappen, olie is niet nodig, de yoghurtmarinade is voldoende. En goed roeren ! Smakelijk !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten