
We kunnen jullie alvast verzekeren dat deze
bolletjes in tomatensaus heerlijk waren. Een geheim recept van mijn schatje waarvan we de sluier willen ontmantelen...een scheutje komijn, verse look, lookpoeder, verse koriander alsook korianderpoeder, mixed spices, chili, broodkruim en zout, vermengd met gehakt. Een tijdje in de koelkast...Na paar uur uit de koelkast halen en verse koriander dan pas toevoegen. De bolletjes even dichtschroeien op hoge temperatuur om te voorkomen dat ze gaan barsten en voor de saus tomaatjes, ajuin, look, koriander, een beetje geconcentreerde tomatenpasta, chili en zout. Dit gerechtje gaat heerlijk samen met
"patatas bravas". Deze worden eerst licht gekookt, een 15 minuutjes, ze moeten nog klein beetje hard zijn, dan in blokjes snijden...liefst in de schil laten. Olie in de pan en als het vuur heet is, patatjes erin gooien en ze een korstje laten krijgen. Laat ze geruime tijd opstaan want ze moeten erg krokant worden. Tussendoor een goede scheut zout en rozemarijn erop strooien...zalig, het is net of je "de provence" ruikt...Om de dag nadien weer te belanden in indische sferen met de enige echte saffraan lassi. Wat is het heerlijk om te ontwaken en verwend te worden in de werelden vol geuren en kleuren waar je zintuigen je doen genieten. Ook een straf kopje koffie mag niet ontbreken, een dubbele espresso geeft me zoveel energie vooral als ik weet dat deze door mijn schatje gemaakt is xxx