
Zondag. Vandaag kennisgemaakt met de vrouw van een collega van mijn schatteke. Ze is indonesisch en woont in Abu Dhabi en heeft me enkele pareltjes van deze plek laten zien. Omdat we ineens goed wilden starten, zijn we meteen naar “The Emirates Palace” gegaan, een uniek 7 sterren hotel. Lusters vol parels, plafonds bekleed met goud, duizenden kandelaars, 2 reuzetapijten met elk een gewicht van 1 ton, deden ons niet verbazen dat dit hotel 7 sterren heeft. Na de rondleiding een arabische koffie geproefd. Een doorzichtig drankje maar weer vol verrassingen. Kruiden zoals kardemom worden hierin gebruikt en zouden goed zijn tegen vermoeidheid en maagproblemen. In de namiddag nog een uistap naar één van de vele shopping malls. ‘S avonds met mijn schatje die hier op business trip is, kruidig indisch gaan eten. Een heerlijke saffraan en mangolassi deed ons aan onze avonturen van Indië terugdenken. Voor mij kreeg deze prachtige culinaire avond meer dan 7 sterren.

Dinsdag. Na twee avonden indisch te gaan eten, waren we toe aan een andere keuken. Ook een favoriet van ons, de Japanse keuken. De tafeltjes waren opgesteld in aparte hoekjes, net kajuitjes. En als je de ober nodig had moest je maar op de bel duwen. Handig, vooral als je niet kan wachten om deze heerlijke sashimi en sushi te bestellen met inktvis, krab, tonijn, zalm. En ook hier kon je de vis dompelen in de sojasaus gemengd met de vurige wasabi, op eigen risico ;-)

Woensdag. Deze morgend heeft de Indonesische dame “Ita” me de welgekende gold souq van Abu Dhabi getoond. Een souq zou ik het zelf niet noemen, maar eerder een dure mall vol winkels die goud aan de dagprijs verkopen. Creaties van Saoudi Arabië, Italië, Indië stellen zich tentoon aan ver uiteenlopende prijzen. Vandaag houden we het bij window shoppen, zoals u kan zien, we hebben enkel durven passen. Deze creaties zijn enkel voor sheiks die in paliezen zoals the “Emirate Palace” verblijven ;-).

Donderdag. Na een dagje bakken op het strand (of werken op een saai buro), hebben we het buffet van het Sheraton hotel geplunderd. ;-): tonijn sashimi, gerookte zalm, lekkers uit de Libanese, Indische, Franse en vele andere keukens, om nog maar te zwijgen van de heerlijke desserts!

Vrijdag. Eerst een zaaaaaalig ontbijtbuffet en dan terug naar een koelere plek... naar Cairo :-)

Hallo,
BeantwoordenVerwijderenWat afwisseling zal wel deugd doen zo te zien!
Veel plezier en ondertussen al een half jaar gepasseerd... het gaat vooruit ,-)
Ann & co