dinsdag 5 oktober 2010

Libanees koken, vervolg

Gisteren deel 2 van het Libanese koken… Een mengeling van aroma’s die me doen denken aan een verrassend diner op een zwoele zomeravond. Het welgekende gerecht “Kibbeh” op basis van vlees met kruiden, noten en tarwe is vrij complex om te maken maar heerlijk om te proeven. Het kan zowel in de oven gegrild worden maar ook gefrituurd worden in de vorm van een oliebol. Natuurlijk hoort bij een vleesgerecht ook een libanees stoofpotje…de “Dolma banzinjan, kousa and Warak”. Het zijn gestoofde aubergines, courgetten en wijnbladen, gevuld met een mengeling van rijst, limoen, tomaten, kikkererwten, munt, ajuin en kruiden.

Andere gerechtjes zoals “hummos” (een appetizer op basis van doperwtjes) en shish tawook (gemarineerde kip),ook gekend in de egyptische keuken, maar ietsje anders.

En dan maar ineens over naar het libanees dessertje, de “Muhallabiyeh”, gelijkend op een flan met pistache nootjes erop. Voor diegenen die het iets lichter willen, een komkommer en een yoghurt salade met munt en look.


2 opmerkingen: