woensdag 30 maart 2011
culinaire hemel
Dat een indisch restaurantje tot onze grand cru ;-) favorieten behoort, weten velen onder jullie wel. Een plekje in het welgekende indisch toprestaurant van Caïro, genaamd "Reoucha & Kandahar", mag niet ontbreken. Vol grote verwachtingen maar eerst met de auto naar de drukke wijk "Mohandeseen" waar dit restaurant gevestigd is. Een gouden lift brengt ons naar dit paradijs vol geuren en kleuren. Mooie spiegels, gouden tafeltjes, oosterse borden,...we zijn al meteen in de stemming en bestellen een soepje. Een indische linzensoep en een currysoep met kokosnoot en appeltjes, de smaken zijn overtreffelijk. En als je nog extra smaak wenst, kan je gerust een paar lepeltjes van het koriandersausje in je soep doen. Of je kan de "garlic nan" in je soepje doppen. Samen met enkele speciale hapjes, waaronder ook gepekelde limoen, komt dit vloeibaar goud volledig tot zijn recht... Als hoofdgerecht neemt mijn ventje "lamb vindaloo" op basis van garam masala - en curry kruiden, kokosnoot azijn, chili's,...Ikzelf neem een gerecht met kip en indische kruiden, genaamd "murgh tikka"....beiden zijn onweerstaanbaar en zetten meteen onze kelen goed open. Als afsluiter een thee'ke waarbij de kardamom peulen geserveerd worden om op te kauwen. De ober zegt dat ze goed zijn voor de vertering, dus proberen we het. De indische keuken kunnen we maar op één manier omschrijven, ze is eindeloos, we hebben geen woorden om het te definiëren maar dat hoeft ook niet want het genieten neemt het roer over en woorden zijn er te weinig. Een hemels momentje op een fantastische verjaardag.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)

Geen opmerkingen:
Een reactie posten